Традиционни ястия
МАСЛЕНИ СЛАДКИ
ПРОДУКТИ
110 грама масло
1/4 чаша захар
1 яйце - жълтъкът и белтъкът отделени
1/2 чаена лъжичка ванилия,
1 чаша брашно
1/8 чаена лъжичка сол
3/4 чаша нарязани на по-едро орехи, бадеми или лешници.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Маслото се разбива със захарта, добавят се жълтъкът, ванилията и брашното със солта. Омесва се тесто. Оставя се в хладилник за около половин час. Оформят се топки, колкото хапка, потопяват се в разбит белтък и след това в нарязаните ядки.
Пекат се на слаба фурна - около 180 градуса - за 15-20 минути - до златисто. Не ги препичайте, за да не загорят ядките.